Finlandiya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Finlandiya Vatandaşlığı

FİNLANDİYA OTURMA İZNİ

Oturma izni kategorisi bir başvuru sahibi tarafından Finlandiya'ya gelme nedenine göre seçilmelidir. Bu karar başvuranın kendisi tarafından yapılmalıdır - Oturma İzni başvuru merkezi personeli bu kararı vermede size yardımcı olamayacaktır. Başvurunuzu göndermek için oturma izni merkezine randevu almadan önce gerekli tüm belgelerin hazır olduğunu onaylayın (gerekirse tercüme edin ve noterde onaylatın).
İkamet Belgesi başvuru merkezi, RPAC, müşterilere genel rehberlik sağlayacak, randevu alacak (başvurular göndermek ve olası mülakatlar için), ücret toplamak, ekleri taramak, biyometrik tanımlayıcılar toplamak, başvuranını fotoğraflamak ve elektronik işleme için örnek imzalar alacaktır. Oturma iznine ilişkin kararlar, Finlandiya'da ikamet izni konularında yetkili makam olan Finlandiya Göçmenlik Hizmeti tarafından yapılır.
Oturma İzni Başvuru Merkezi, ancak başvuranın, başvuru gününde Finlandiya Büyükelçiliği tarafından yasal olarak ikamet etmesi durumunda başvuruda bulunabilir. Başvurunuzu RPAC'da gönderirken, geçerli Türkiye vizenizi veya ikamet izninizi Türkiye'ye vermelisiniz. BMMYK ya da ülkenizdeki mülteci ya da başvurunuzu yaptığınız ülkede mülteci statüsüne başvuran bir kişi olduğunuzu belirten bir makam tarafından düzenlenmiş bir belge de sunabilirsiniz. Geçerli bir pasaport veya diğer seyahat belgelerine sahip olmanız gerekmektedir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Finlandiya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Finlandiya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Finlandiya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Başvuruyu doldurma
⦁OLE_MUU formunu dikkatli bir şekilde doldurmanız ve ayrıntıları formda bulunan gerekli tüm ekleri eklemeniz gerekmektedir. Herhangi bir eksik bilgi başvurunuzun işlenmesini geciktirecektir.
⦁Formu Fince, İsveççe veya İngilizce olarak doldurmanız gereklidir. Ekler ayrıca bu dillerden birinde olmalıdır. Belgelerinizin tercüme edildiğinde resmi bir çevirmen kullanmanız önerilir.
İstihdam hakkı
Yerleşik samimi bir ilişki temelinde ikamet izni almışsanız, sınırsız bir çalışma hakkına sahip değilsiniz.
Bununla birlikte, Finlandiya Yabancılar Yasası'nın 78 (2) Maddesi uyarınca, çalışma hakkına sahip olursunuz. Koşullar şu şekildedir :

⦁bir şirketin üst veya orta yönetiminde veya özel becerileri gerektiren uzman pozisyonda olmak
⦁profesyonel atlet, antrenör veya antrenör veya spor hakimi veya hakem olmak
⦁dini veya kâr amacı gütmeyen bir organizasyonun hizmetinde olmak
⦁bilim, kültür veya sanat alanında profesyonelce çalışıyor olmak, (ancak restoranlarda çalan müzisyenler hariç)
⦁uluslararası bir organizasyonda veya devletler arasındaki resmi işbirliği ile ilgili bir konumda bulunmak

Gerekli Belgeler ve Adımlar
Vatandaşlık edinme gereksinimlerini karşıladığınızı kontrol edin:
⦁dil becerileri
⦁ belirlenmiş kimlik
⦁ ikamet süresi
⦁gideceğiniz yer
⦁ destek araçları
⦁ödeme yükümlülüklerini yerine getirmek
Vatandaşlık başvuru formunu çevrimiçi veya kağıt üzerinde doldurun. Gerekli tüm belgeleri edindiğinizden emin olun.
Finlandiya Göçmenlik Hizmeti'nin servis noktalarından birini ziyaret edin.
Finlandiya Göçmenlik Servisi sizden yalnızca ek bilgi talep ediyorsa sizinle iletişim kuracaktır.
Finlandiya vatandaşlığı alırsanız, Finlandiya Göçmenlik Servisi bunu Nüfus Bilgisi Sistemine bildirecektir.
Bir Fin pasaportu almak istiyorsanız polise pasaport başvurusu yapmanız gerekmektedir.


Finlandiya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Öğretim - Öğrenim
90 günden uzun süreli kalmalarda oturma iznine ihtiyaç duyulmaktadır. Finlandiya'da 90 günden fazla çalışmayı planlıyorsanız ikamet iznine başvurmanız gerekir. Çalışmalarınız tamamlanması 90 günü aşmazsa, vize başvurusunda bulunun. Vizesiz bir ülkenin vatandaşı iseniz, Finlandiya'da 90 gün boyunca vizesiz veya oturma izni olmadan eğitim alabilirsin.Başvurunuzu çevrimiçi olarak gönderebilirsiniz. Başvuru formu veya ekleri postayla gönderilmek zorunda olmadığından, e-hizmeti kullanarak başvuru sürecini hızlandıracaktır.
AB / EEA üye devletlerinin vatandaşları
Bir AB üyesi ülkenin, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç veya İsviçre vatandaşı iseniz, Finlandiya için bir oturma iznine sahip olmanız şart değildir.
Evlilik veya Kayıtlı Partnerlik
Eşinizin Finlandiya oturma iznine sahip olması halinde, kendiniz için aile bağlarına dayanarak oturma iznine başvurabilirsiniz. Bu, partnerliklerini kayıt altına almış olan aynı cinsiyete sahip kişiler için geçerlidir.
Birlikte yaşayan partnerler
Sizinle birlikte yaşayan partnerinizin Finlandiya oturma iznine sahip olması halinde, kendiniz için aile bağlarına dayanarak oturma iznine başvurabilirsiniz.
Aşağıdaki şartlardan birinin yerine getirilmesi halinde, aile bağları esasında bir oturma izni verilebilir:
⦁En az iki yıl boyunca partnerinizle birlikte yaşıyor olmanız. Örneğin kira sözleşmesi gibi birlikte yaşadığınızı gösteren bir belgenin mevcut olması.
⦁Siz ve partnerinizin bir çocuğun velayetine birlikte sahip olması; bu durumda iki yıl birlikte yaşama şartı geçerli olmayacaktır.
⦁Siz ve birlikte yaşadığınız partnerinizin resmi olarak farklı ülkelerde yaşıyor olması halinde, örneğin tatiller gibi birlikte yaşama süreleri oturma izninin verilmesinde yeterli görülmemektedir.
⦁Ne siz ne de birlikte yaşadığınız partner, eş zamanlı olarak, başka bir kişiyle evli olamaz.
Tesis Edilmiş Kişisel İlişki
Finlandiya'da ikamet eden bir partner ile kişisel ilişkiye sahip bir partner aile ferdi olarak kabul edilmemektedir. Bir kişisel ilişkiye sahip olduğunuz partnerinize bir Finlandiya oturma izni verilmiş ise, size aile bağları esasında bir oturma izni verilemez.
Bir kişisel ilişki, geçici bir oturma izninin verilmesi için özel neden olarak kabul edilebilir. Finlandiya oturma izni alabilmeniz için, siz ve partnerinizin tesis edilmiş bir kişisel ilişkiye sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca, bu ilişkiye Finlandiya'da devam etme niyetiniz bulunmalıdır.Birlikte yaşama (delil olarak kira sözleşmesi, ikamet belgesi veya benzeri belge), hamilelik veya kalıcı bir bağlantıyı gösteren diğer şeyler, tesis edilmiş bir ilişkinin delili olarak kabul edilebilir. Partnerler başka bir kişiyle evli olmamalıdır.
Finlandiya'da Çalışma
Finlandiya'da çalışmayı planlıyorsanız, genellikle Finlandiya devletinin verdiği istihdam temelli oturma iznine ihtiyacınız olacaktır.Kendinizi Finlandiya'da istihdam etmek istiyorsanız, Finlandiya devletinin verdiği serbest meslek sahibi bir kişinin oturma iznine ihtiyacınız vardır.Başka bir ülkenin izni ile Finlandiya'da çalışmanıza, özellikle işin süresi 90 günden fazla ise izin verilmez.
Aile Birleşimi için Finlandiya'ya taşınma
Bu ülkede ikamet eden ailenizin bir üyesiyle yaşamak için Finlandiya'ya taşınmak istiyorsanız, ikamet iznine ihtiyacınız olacaktır. Sadece Finlandiya'yı ziyaret etmek ve Finlandiya'da 90 günden fazla kalmak istemiyorsanız ikamet iznine ihtiyacınız yoktur. Çoğu durumda, vizeye ihtiyacınız olacaktır.Aile bağları temelinde oturma izni verilebilir. Bir aile yaşamına liderlik etmek istediğiniz Finlandiya'da ikamet eden aileye sponsor olarak atıfta bulunulur.
Aile üyelerinin alanı yasalarla belirlenmiştir ve bir aile ferdinin neyin oluşturduğuna dair genel görüşlere karşılık gelmez. Finlandiya'nın aile kavramı diğer birçok ülkenin konusundan daha dardır.
Finlandiya vatandaşlarının ve AB üyesi olmayan (üçüncü ülke) vatandaşların ve benzer kişilerin aile üyeleri şunlardır:

⦁eş
⦁kayıtlı partner
⦁evlilik dışı eş
⦁18 yaşın altındaki bir çocuğun varisi
⦁çocuk
AB vatandaşlarının aile üyeleri için daha geniş bir tanım geçerlidir.
Bir aile üyesinin tanımına gelince, Finlandiya vatandaşlarının aile üyeleri, üçüncü ülkeler vatandaşlarının aile üyeleri ile aynı statüye sahiptir. Bu durumda AB vatandaşları için daha geniş tanımlama uygulanamaz.
Oturma izni ne zaman gerekli değildir?
Bazı durumlarda, oturma izniniz veya başka bir Schengen ülkesi tarafından verilen vizeniz olması veya vize olmadan Finlandiya'da ikamet ettirilmeniz yeterlidir. Bu durumlarda, çalışma hakkı sınırlı işlerle sınırlıdır ve en fazla 90 gün geçerlidir, ancak vizeniz geçerli değildir.
Hangi izinlerde çalışma hakkı vardır?
Finlandiya eyaletinin verdiği başka bir oturma izniniz varsa, çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Durum buysa, çalışmanıza izin verilmesi için başka bir oturma iznine ihtiyacınız yoktur. Finlandiya'da çalışma hakkına sahip olup olmadığınıza bakmak için ikamet izninizi ve ikamet izni kararınızı kontrol edebilirsiniz.
İnsan ticareti mağduru olduğuna binayen ikamet izni almışsanız, sınırlama olmaksızın Finlandiya'da çalışma hakkına sahipsiniz demektir.


Finlandiya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Bir Finlandiya vatandaşının hak ve yükümlülükleri
Finlandiya vatandaşlığı hak ve yükümlülükler içermektedir. Finlandiya vatandaşı, Finlandiya'ya gönderilmekten alıkonulamaz, Finlandiya'dan sınır dışı edilemez veya bu kişinin iradesine göre başka bir ülkeye iade edilebilir. Yurtdışında bir Finlandiya vatandaşı, Finlandiya yerel elçiliğinden yardım talep edebilir.
Bir polis memuru ya da hâkim gibi belirli pozisyonlar için Finlandiya'dan sadece bir vatandaş ve dış ilişkilerde bazı idari pozisyonlar atanabilir. 18 yaşına giren bir Finlandiya vatandaşı, ulusal seçimler (parlamento, cumhurbaşkanlığı ve AB seçimleri) ve yerel seçimler konusunda oy kullanma hakkına sahiptir.
Finlandiya, Avrupa Birliği (AB) üyesi bir devlettir. Dolayısıyla bir Finlandiya vatandaşı da, ilgili hak ve yükümlülüklerle birlikte AB vatandaşıdır. Bunlara serbestçe dolaşma ve AB içerisinde çalışma hakkı dahildir.
Finlandiya vatandaşlarının ülkesini savunmag gibi genel bir görevi vardır. Finlandiya'nın her vatandaşı ülkenin savunmasına katılmalı ya da ülkenin savunmasına katkıda bulunmalıdır. Askerlik, 18 yaşına giren erkekler için zorunludur.


Finlandiya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 737.19 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 563.57 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1.250.19 €
Daire (3 yatak odası) merkeşz dışında 932.74 €

Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4,130.60 €
Metrekare Satılık Daire Merkezi Dışında 2.537.51 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 2.238.16 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 1,50
Kişi Başına Düşen GSYİH
43.090,25 USD ‎(2016)
Nerede Yaşamalı (Genel Ülke Olanakları)
Helsinki, Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Helsinki metropol alanı Finlandiya GSYİH'sının yaklaşık üçte birini üretmektedir. Kişi başına düşen GSYİH, ulusal ortalamanın kaba 1.5 katıdır ve bu da Helsinki'yi Avrupa'nın en zengin başkentlerinden biri haline getirir.Finlandiya, Kuzey Avrupa'da, İsveç ve Rusya arasında, Baltık Denizi, Bothnia Körfezi ve Finlandiya Körfezi ile sınırda. İklim soğuk ılıman ve muhtemelen subaktonik olmakla birlikte, Kuzey Atlantik Akımı, Baltık Denizi ve 60.000'den fazla göletin etkisini hafifletmesi nedeniyle nispeten hafiftir.Resmi diller Fince ve İsveççe'dir (nüfusun% 6'sı ana dildir). Lapp ve Rusça konuşan azınlıklar var, İngilizce ve Almanca yaygın şekilde konuşuluyor. Ana din Hıristiyanlıktır.
Finlandiya ekonomisi, Fransa, Almanya, İsveç ya da Birleşik Krallık gibi diğer batı ekonomileriyle eşit kişi başına bir çıktıya sahip oldukça sanayileşmiş, serbest piyasa ekonomisidir. Ekonominin en büyük sektörü yüzde 65,7'lik hizmetler, bunu yüzde 31,4 ile imalat ve rafine eklenmektedir.
Finliler genellikle ticari angajmanlar sırasında küçük konuşmalar yapmaktan kaçınırlar, doğrudan bir şekilde iletişim kurar ve işe hemen katılmak isterler. Fince'nin doğrudan 'lütfen' kelimesine çeviren bir kelimesi yoktur ve bazen İngilizce konuşurken kullanmayı unutabilirler. Finliler genellikle sakin bir insandır ve sohbette uzun suskunluklara karşı rahattırlar. Finlandiyalı iş elbisesi resmi olma eğilimindedir. Erkekler ve kadınlar genellikle kışın koyu renkli kıyafetler giyerler ve yaz aylarında hafif kıyafetler giyerler, ancak bu bir şirketten diğerine değişebilir.
Finlandiya'daki gurbetçilerin güvenlik riski düşüktür. Risk genellikle kışın yükselmektedir.Finlandiya para birimi Avro'dur (EUR). Bankacılık, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ile paralellik arz etmektedir.
Tıbbi tesisler iyidir, ancak AB dışından gurbetçilerin tedavisinin maliyeti yüksek olabilir. Ölen kişinin canlı olduğu zaman bu önlemi itiraz etmediği / kabul etmeyeceği varsayılabilir ise, organlar, dokular ve hücreler başka bir kişinin tedavisi için Finlandiya'da kullanılabilir.
Helsinki nüfusu 1,4 Milyon (2016 tahmini), enflasyon oranı ise% 0,8'dir. (Eylül 2017).

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın